Introducing sculptural paintings * Nyhet – skulpturella målningar

With these paintings I am taking the structure to another level. I used my own recepie for structure paste, ready made structure paste, clay and papier mache in this piece. I also used heat gun on parts of the background, and loads of black acrylic paint for layers of structure before coloring with layers of acrylics. It is painted on masonite board which I built a framework for at the backside and then grounded thoroughly with gesso. These paintings are heavier than canvases and needs to be hanged carefully. I really like painting on this material. * Med dessa målningar tar jag struktur till en helt annan nivå. Jag använde mitt eget recept på strukturpasta, färdig strukturpasta, lufttorkande lera och papier mache i detta konstverk. Jag använde även värmepistol på delar av bakgrunden, och massor av svart akrylfärg för lager av struktur innan färgläggning med lager av akrylfärg. Den är målad på ogrundad masonitpannå och jag har byggt ramverk för baksida och kanter samt grundat ordentligt med gesso. Dessa målningar blir tyngre än vanliga dukar och behöver hängas ordentligt. Jag gillar verkligen att måla på dessa egenkonstruerade pannåer.

You will be able to see this painting Bold Poppy at the Charity Art Expo in Stockholm the 9th of December. I hope to see you there! * Jag kommer att visa upp denna målning på Charity Art Expo i Stockholm den 9 december. Hoppas att vi ses!

Find your tickets here * Köp dina biljetter här:

https://billetto.se/en/ticket_buyer/offers/aabf00fa-bf2d-4197-a408-48bfa454844f

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: